MeeToo

Ergens is het misgegaan. Gruwelijk mis. Bij talentvolle mannen als Jeroen Rietbergen, Thijs Römer en Jeffrey Epstein vloeiden hun testosteron verder dan alleen hun ballen. Het gutste over kopieerapparaten waar vluchtig een hand op een vrouwelijk arm werd gelegd. Waar in billen, borsten en heupen werd geprikt.

Als lust en hiërarchie samenkomen veranderen ogenschijnlijke helden in loerende roofdieren en kieperen ze weldra van hun voetstuk. Ali B bijvoorbeeld. De sympathieke Marokkaan die inmiddels Ali-mentatie heet. Zijn vrouw is weg en zelf is hij ook nergens meer te bekennen. Zodra er overgewerkt wordt, klauwen ze hun handen in billen en borsten. Berustend in hun lot en bang voor een verstoorde werkrelatie geeft deze prooi zich over. Misselijk blijven ze achter. Ach, over MeeToo is alles al gezegd en geschreven.

Ik vraag me af of dit gedrag alleen in het DNA van mannen besloten zit. Iets waar dit hoogst geëvolueerde dier niets aan kan doen. Een soort van oerdrift die om zich heen wil jonken en zaad wil verspreiden.

Is een platform als Second love logischerwijs niet voor niets door een man (Erik Drost) bedacht? Over gruwelijk misgaan gesproken: Second love. Een platform dat je wil verleiden tot vreemdgaan. En daarmee bewust relaties en gezinnen uit elkaar rukt. Echtscheidingen veroorzaakt. Verdriet aanmoedigt. Leugens stimuleert. Die je pik wil overhalen deze in een vreemde vrouw te steken, om vervolgens naar huis te gaan en je vriendin op haar voorhoofd een zoen te drukken en gewetenloos in slaap te vallen.

Erik Drost heeft dit platform vast gniffelend en met een bollende broek bedacht nadat-ie zijn kleine Erikje uit zijn minnares trok en naar zijn vriendin terugreed.

Hij zegt ‘Geen morele bezwaren te zien’. Behalve dan duizenden relaties de afgrond in te storten. Net als Jan Geurtz die Second love een goede ontwikkeling vindt. De man die zegt dat lijden je tot spirituele groei brengt. Jantje, volgens mij heeft dit niks met lijden te maken maar met kortstondig genot. Kom niet aan Jantje. Want Jantje is een instituut die steevast een twintigjaar jongere vriendin aan zijn zij heeft. Ook wel weer aandoenlijk.

In ieder geval hebben de bedenkers van Second love geen last van MeeToo, en geen last van een geweten. Net als de overheid die een lel van een billboard langs de A1 van dit bedrijf toestaat, of de abri verderop waar online gokken wordt aangeprezen. Wir haben es nicht gewußt.

We are lost. Verslaafd aan kort genot. Dopamine scheuten die elkaar in een snel tempo op moeten volgen. Online gokken. Swipen. Je collega grijpen. Buiten de deur wippen. Het is eerder regel dan uitzondering en het is niet meer te stoppen. Je hoeft geen deugneus te zijn hier iets van te vinden. Je hoeft je kast niet vol te hebben staan met azijn. Bovendien, er wordt al genoeg gepist. En ja, zwarte pieten, negerzoenen, genderdiscussie: ze komen en gaan. Het hoort bij deze tijd. Alhoewel, eerste kerstdag vier ik bij mijn ouders. 83 en 84 jaar. Ik verwonder mij nog altijd over hun liefde die al meer dan vijftig jaar brandt. Die elkaar op dansles hebben gevonden en genoeg aan elkaar hebben. Na het Kerstdiner stapt mijn vader als eerste in bed, gaat op de kant van mijn moeder liggen om haar kant op te warmen. Zodra mijn moeder in bed stapt schuift hij naar zijn eigen kant. First love! Daar kan geen Second love tegenop.  

Ik wens iedereen veel liefde toe.