Terwijl een deel van Nederland vanwege Corona in het AMC als een zeehond op zijn buik lag te knokken voor zijn leven, en het andere deel de ruiten van zijn huis eruit blafte, besloot ik TikTok op te gaan. Een groter contrast is er niet. Maar je moet bijblijven als reclameman, toch?

Lekker snel wegvretende filmpjes voor op de plee of in de wachtkamer. Filmpjes van bling-bling jachten, opgespoten tieten en andere gepimpte ledematen. Ik heb het dan niet over de filmpjes van appeltaarten bakken en zo. Die filmpjes zijn lekker huiselijk, knus en bijna mindfullness. Bovendien, volgens de kijkcijfers van Heel Holland Bakt, schuilt er in 4 miljoen Nederlanders een koekenbakker. Nee, het gaat mij om die eerste groep baksels: de opgespoten giechels, gouden Lamborghini’s en de gefilterde gezichten waar het wassenbeeldenmuseum André Hazes voor zou inruilen. Tuurlijk, het zal vast een generatieverschil zijn. Of puberbrein versus volwassen brein. Alhoewel, er is een groep jongeren opgestaan die doorheeft dat deze maakbaarheid kortstondig is. Niet de echte wereld is. Dat er eetproblemen door ontstaan, dat deze plastic wereld niet oorspronkelijk is maar een verwrongen beeld van de werkelijkheid is. Want uiteindelijk is het de authenticiteit wat telt. Echtheid: poriën, deukjes, flapjes, hangbillen en rondingen. Voor en van echte mensen. Maar ook voor en van echte merken.

Een mens of merk groeit in persoonlijkheid door zich geloofwaardig en herkenbaar te presenteren.

Inmiddels, vier weken en een appnek* (ja, dit is een bestaand woord. Googelt u maar eens) verder, leef ik weer in de echte wereld. Ik heb TikTok verruild voor een korter bezoek aan de plee. Ik hou meer tijd over, en ik praat weer tegen mensen in de wachtkamer. Over echte dingen. Met echte mensen.

Wilt u of uw bedrijf ook authentieker worden? Laten groeien in echtheid? Neem dan gerust contact met mij op. Zorg ik voor echte koffie;-)

Een appnek krijg je door overbelasting van de nek bij het gebruik van een smartphone. Het veelvuldig vooroverbuigen kan leiden tot vergroeiing van de ruggengraat.